Working Out Loud cirkel

Working Out Loud?  Wat is dat eigenlijk? Past dat bij mij? Hoe luid(ruchtig) is dat? Zomaar wat vragen die bovenkomen bij deze Engelse term, waar nog geen Nederlands alternatief voor is.

In mijn Wiki heb ik Working Out Loud beschreven als: ‘Verslag doen van je werkzaamheden via sociale netwerken, met als doel anderen te helpen en jouw  werk te verbeteren.’ De combinatie van delen en samen leren spreken me aan in Working Out Loud, dus ben ik dit verder gaan verkennen.

John Stepper is de grondlegger van Working Out Loud (WOL) Op zijn website vind je de Circle guides: een gratis gids (in het Engels en Duits) om WOL in praktijk te brengen. In 12 weken ga je met een kleine groep ( een cirkel) werken aan een doel met opdrachten uit de gids en wekelijkse bijeenkomsten.

5 elementen staan hierbij centraal:

 1. Je werkt aan een doel
 2. Je bouwt aan relaties
 3. Je maakt je werk zichtbaar
 4. Je bent vrijgevig
 5. Je werkt aan het verbeteren  van jezelf en anderen

Ik las wat hoofdstukken uit de gids door en nam wat ideeën mee om in praktijk te brengen, maar je weet vast wel hoe dat gaat in de drukte van alledag. Ik ging er niet echt mee aan de slag. Wel was ik lid geworden van de internationale Facebook groep en nieuwsbrief en op een dag ontdekte ik dat er ook een Nederlandse Facebook groep is. Toen ik me daarvoor aanmeldde, werd me gevraagd om me voor te stellen. Mijn voorstelberichtje waarin ik aangaf dat ik er in de praktijk nog niets mee deed, bracht me gelijk een uitnodiging om mee te doen aan een cirkel die een paar dagen later ging starten. Ik accepteerde!

We zijn nu 3 weken bezig en ik word steeds enthousiaster over WOL. We zijn met 6 personen, een combinatie van Nederlanders en Britten, ervaren begeleiders en nieuwelingen zoals ik. Elke dinsdagavond spreken we elkaar online via Zoom. Na de eerste bijeenkomst kwam ik de trap af met een grote glimlach. Volgens kenners is dat de WOL-smile. Vooraf bereiden we de opdrachten uit de gids voor en tijdens de bijeenkomst bespreken we onze ervaringen, successen, tegenvallers en twijfels. We denken met elkaar mee, steunen elkaar en vergroten ons netwerk. 

Dus heb je een doel waar je aan wilt werken, wil je leren en ben je bereid te delen en ervaren, kijk eens op Working Out Loud en de Facebook groep. Ik kan het van harte aanbevelen.

4 thoughts on “Working Out Loud cirkel

 1. In feite doe ik aan WOL in mijn blog als ik over mijn burn out schrijf. En het werkt; ik werk aan ‘genezing’, ik ontwikkel me, ik krijg tips van anderen, ik help anderen met mijn verhaal en mijn blog wordt beter gevonden en dat is niet eens het doel van mijn artikelen. Ik schrijf erover om mezelf en anderen te helpen en dat werkt!

  • Laura says:

   That is good to know Magnus. At the moment i am very busy but i am saving this link and if i have more time i will be in touch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *